Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bu sebeple çatı içinde rastgele bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı güvenilir şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emin alana intikalini önler. Elan detaylı ele kırmızıındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Dairesel yangın merdivenleri çoğu kez çelik veya betonarme kabilinden dayanıklı malzemelerden dokumalmaktadır. Bu malzemeler, evgin durumlarda güvenliği sahip olmak bağırsakin lüzumlu mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı tasarım üste elementlere karşı sahabet sağlamlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe malik olması nedeniyle yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu kapılar hariçya harbi ve kolay açılabilen yapıya sahiptir.

Tenha kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması umulur yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem bürümek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğinde tabir edilmiş olduğu üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen mimarilabilmekle omuz omuza elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun üs nedeni bucak yitirilmesine öz vermemesi ve elan azca maliyetle konuin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Dairesel tasavvur, kıç izini en aza indirirken cömert amudi harekete müsaade verir ve bu da onu hem ikametgâh hem de ticari binalar yürekin tatbikî bir intihap haline getirir.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak muayene altına alınmasına yardımcı olabilir ve yangının sair bölümlere yayılmasını engelleyerek emanet kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin taliı nöbet opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik ekip ile henüz sık kullanım katkısızlanabilir.

Patlama evet da herhangi bir yangın vakasına karşı emin tahliyelerde yangın kapısı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasavvur olarak son rütbe çeşitli bir skalaya sahiptir.

Yangın baplarının üretim amacı kişi katkısızlığını yangın ve kötü doğal gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı alelumum 60 dakika, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı Yangın Kapısı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this wiki page